1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

SETİL ALKOL ( CETYL ALCOHOL )

CETYL ALCOHOL

CAS NO: 36653-82-4

 

synonyms:
1-hexadecanol; 1-hekzadekanol; 1 hekzadekanol; 1-hexadekanol; 1-hexa dekanol; setanol; cetanol; cetyl alcohol; setil alkol; setilalkol; cetyl alcohol, 14C-labeled; cetyl alcohol, aluminum salt; hexadecan-1-ol; n-hexadecanol; n-hekzadekanol; n hexadekanol; 1-Hexadecanol; cetyl alcohol; Hexadecan-1-ol; HEXADECANOL; Cetanol; Palmityl alcohol; 36653-82-4; Hexadecyl alcohol; Ethal; Ethol; N-Hexadecanol; n-Cetyl alcohol; Cetaffine; Cetylol; Cetal; Cetylic alcohol; n-Hexadecyl alcohol; Loxanwachs SK; Crodacol C; Loxanol K extra; Elfacos C; Loxanol K; Crodacol-CAS; Crodacol-CAT; Siponol wax-A; Alcohol C-16; Atalco C; Cetalol CA; n-1-Hexadecanol; Siponol CC; Lanol C
Hyfatol 16; 1-Hexadecyl alcohol; Cachalot C-50; Cachalot C-51; Cachalot C-52; 1-Cetanol; Dytol F-11; Cyclal cetyl alcohol; n-Hexadecan-1-ol; Isohexadecanol; Hyfatol; Adol; Isocetyl alcohol; 1-Hexanedecanol; Epal 16NF; 1-Hexadecyl alc; 16-Hexadecanol; Cetostearyl alcohol; C16 alcohol; Isohexadecyl alcohol; Lipocol C; Cetyl alcohol NF; Fancol CA; Adol 520; Crodacol C70; Rita CA; 1-Hydroxyhexadecane; Cachalot C-50 NF; Adol 52NF
Cetylalkohol; Normal primary hexadecyl alcohol; Hexadecanol NF; Ceraphyl ICA; Dehydag wax 16; Crodacol C95NF; Cetanol (TN); Eutanol G16; Hexadecanol (VAN); Cetyl alcohol (NF); Fatty alcohol(C16); Caswell No. 165D; Hexadecyl alcohol, normal; Cetanol; Cetyl alcohol; Ethal; Ethol; Hexadecanol; Hexadecyl alcohol; Palmityl alcohol; (C16-C18) alkyl alcohol; alcohols, C1618; C16-18; alcohols; cetostearyl alcohol; cetyl/stearyl alcohol; 1-octadecanol, mixed with 1-hexadecanol; CETYL ALCOHOL; SETİL ALKOL; SETIL ALKOL; Cetyl Alkol, cethyl alkol; setilalkol; alcool cétylique

 

 

SETİL ALKOL (CETYL ALCOHOL)

 

İsimler
IUPAC adı: Hexadecan-1-ol

 

 

Tanımlayıcılar
CAS Numarası: 36653-82-4
PubChem Müşteri Kimliği: 2682

 

 

Özellikleri
Kimyasal formül: C16H34O
Molar kütle: 242.447 g · mol - 1
Görünüş: Beyaz kristaller veya pullar
Koku: çok zayıf, mumsu
Yoğunluk: 0.811 g / cm3
Erime noktası: 49.3 ° C (120.7 ° F; 322.4 K)
Kaynama noktası: 344 ° C (651 ° F; 617 K)
Suda çözünürlük: Çözünmez
Çözünürlük: Eter, benzen ve kloroformda çok çözünür.
Asetonda çözünür.
Alkolde az çözünür.

 

 

Manyetik duyarlılık (χ): -183.5 · 10-6 cm3 / mol
Kırılma indisi (nD): 1.4283 (79 ° C)
Viskozite: 53 cP (75 ° C)

 

 


setil alkol (CETYL ALCOHOL) Kişisel bakım ürünlerinde, özellikle cilt losyonlarında, saç ürünlerinde ve kremlerde kullanılır. Daha pürüzsüz kremler, daha kalın losyonlar ve daha kararlı köpük ürünleri oluşturmaya yardımcı olurlar.

 

Yağ alkollerine bazen kimyasal formülleri nedeniyle uzun zincirli alkoller denir. Genellikle son karbona bağlı tek bir alkol grubu (-OH) ile eşit sayıda karbon atomuna sahiptirler.

setil alkol ( CETYL ALCOHOL )ün 16 karbon atomu vardır. Stearil alkol 18'e sahiptir. Setearil alkol, ikisinin bir kombinasyonudur, bu nedenle 34 karbon atomuna sahiptir. Moleküler formülü C34H72O2'dir.

 

Ne için kullanılır?
setil alkol ( CETYL ALCOHOL ), kremlerin yağa ve sıvıya ayrılmasını önlemeye yardımcı olur. Sıvı ve yağı bir arada tutmaya yardımcı olan bir kimyasal, emülgatör olarak bilinir. Ayrıca bir ürünü daha kalın hale getirebilir veya ürünün köpürme yeteneğini artırabilir.

 

 

Ne için kullanılır?
setil alkol ( CETYL ALCOHOL ), kremlerin yağa ve sıvıya ayrılmasını önlemeye yardımcı olur. Sıvı ve yağı bir arada tutmaya yardımcı olan bir kimyasal, emülgatör olarak bilinir. Ayrıca bir ürünü daha kalın hale getirebilir veya ürünün köpürme yeteneğini artırabilir.

 

 

Güvenlik Bilgisi
Yaklaşık 30 yıldır Kozmetik İçerik İncelemesi (CIR) uzman bilimsel paneli, setil alkol ( CETYL ALCOHOL )ün kozmetik bileşenler olarak kullanımının güvenli olduğunu belirtti. 2005 yılında CIR yeni verileri değerlendirdi ve orijinal güvenlik sonucunu yeniden doğruladı.

 

İnsanların küçük bir yüzdesi losyonlarda veya kremlerde setil alkol ( CETYL ALCOHOL ) gibi emülgatör bileşenlerine maruz kaldığında temas alerjileri (kırmızı veya iltihaplı cilt) yaşayabilir.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), setil alkol ( CETYL ALCOHOL )ün hem doğrudan hem de dolaylı bir gıda katkı maddesi olarak güvenle kullanılabileceğini düşündü

 


Cetyl alcohol bitkisel yağlardan elde edilir. Bu çok amaçlı kalınlaştırıcı ajanın aynı zamanda nemlendirme özelliği de vardır. Krem ve losyonlara eklendiğinde viskozite arttırır, emülsiyonun yapısını iyileştirir ve sabitler, aynı zamanda formüllere opak bir görünüm, kadifemsi bir doku verir.

 

 

INCI Name: Cetyl alcohol
Diğer isimleri: Palmityl alcohol
Görünüm: Beyaz pullar ya da boncuklar şeklinde
Kozmetik uygulamalar: Krem, losyon, merhem, şampuan, saç kremi, balsam, makyaj ürünleri..

 

Hekadesen-1-ol ve palmitil alkol olarak da bilinen setil alkol (cetyl alcohol) , CH3 (CH2) 15OH formülüne sahip yağ alkolüdür. Oda sıcaklığında, setil alkol (cetyl alcohol), mumlu bir beyaz katı madde veya gevrek biçim alır. Cetyl ismi, ilk izole edildiği balina yağı (Latince: cetus) kaynaklıdır.

 

Hazırlık
Setil alkol (cetyl alcohol) 1817 yılında Fransız kimyager Michel Chevreul tarafından sperm balina yağı ile elde edilen mumsu bir madde olan spermacetin kostik potas (potasyum hidroksit) ile ısıtılmasıyla keşfedildi. Modern üretim, palmiye yağı ile elde edilen palmitik asidin azaltılması üzerine kurulmuştur.

 

 

Kullanım Alanları
Setil alkol (cetyl alcohol) kozmetik endüstrisinde şampuanlarda bir matlaştırıcı olarak veya cilt kremleri ve losyonların üretiminde yumuşatıcı, emülgatör veya yoğunlaştırıcı olarak kullanılır. Ayrıca cetyl alcohol fındık ve cıvatalar için yağlayıcı olarak kullanılır ve bazı "sıvı havuz kapakları" nda (buharlaşmayı azaltmak ve ısı tutmak için bir yüzey tabakası oluştururken) etkin madde olarak kullanılır.

 

 

Kullanım Alanları
Bu ilaç, kuru, kaba, pullu, kaşıntılı cilt ve küçük cilt tahrişlerini (örneğin, bebek bezi döküntüleri, radyasyon terapisinden deri yanıkları) tedavi etmek veya önlemek için bir nemlendirici olarak kullanılır. Yumuşatıcılar cildi yumuşatıp nemlendiren, kaşıntı ve dökülmeyi azaltan maddelerdir. Bazı ürünler (örneğin, çinko oksit, beyaz vazelin) çoğunlukla deriyi tahrişe karşı (örneğin, ıslaklığa karşı) korumak için kullanılır.

 

Kuru cilt, cildin üst katında bir su kaybından kaynaklanır. Yumuşatıcılar / nemlendiriciler cildin üst kısmında, cildin suyunu tutan yağlı bir tabaka oluşturarak çalışırlar. Petrolatum, lanolin, mineral yağ ve dimetikon yaygın yumuşatıcılardır. Gliserin, lesitin ve propilen glikol içeren nemlendirici maddeler cildin dış tabakasına su çeker. Birçok ürün aynı zamanda cilt hücrelerinin üst katmanını tutan az miktarda maddeyi (keratin) yumuşatan bileşenlere (örneğin, üre, laktik / sitrik / glikolik asit gibi alfa hidroksi asitler ve allantoin) sahip maddeler içerir. Bu ölü cilt hücrelerinin düşmesine yardımcı olur, cildin daha fazla suda tutulmasına yardımcı olur ve deriyi daha pürüzsüz ve daha yumuşak hissi bırakır.

 

Setil alkol (cetyl alcohol) topikal nasıl kullanılır?
Bu ürünü belirtilen şekilde kullanın. Bazı ürünler kullanımdan önce astarlanmayı gerektirir. Ürün paketindeki tüm yönergeleri izleyin. Herhangi bir bilgiden emin değilseniz, doktorunuza veya eczacınıza danışın.

 

Bazı ürünler kullanılmadan önce çalkalanmalıdır. setil alkollü içerikleri de (cetyl alcohol) kullanmadan önce şişeyi iyi sallanmalı mı diye etiketi kontrol edin. Cildin etkilenen bölgelerine gerektiği gibi veya etikete veya doktorunuza uygulayın. İlacın ne sıklıkta uygulandığını ürüne ve cildinizin durumuna göre değişir. Kuru elleri tedavi etmek için, elinizi her yıkadığınızda ürünü gün boyunca uygulayarak kullanmanız gerekebilir.

Bu ürünü bebek bezi döküntüsünü tedavi etmek için kullanıyorsanız, bebek bezi bölgesini kullanmadan önce iyice temizleyin ve ürünü uygulamadan önce bölgenin kurumasına izin verin.

Radyasyon cildi yanıklarını tedavi etmek için bu ürünü kullanıyorsanız, radyasyon tedavisi öncesinde markanızın uygulanabilir olup olmadığını görmek için radyasyon personeline danışın.

Çoğu nemlendiricinin iyi çalışması için suya ihtiyacı vardır. Deriyi nemli halde banyo / duştan sonra ürünü uygulayın. Çok kuru cilt için, doktorunuz size ürünü kullanmadan önce alanı ıslatmak için talimat verebilir. Uzun, sıcak veya sık banyo / yıkama kuru cildi daha da kötüleştirebilir.

Durumunuz devam ederse veya kötüleşirse veya ciddi bir tıbbi sorununuz olabileceğini düşünüyorsanız derhal tıbbi yardım isteyin.

 

Tanım: Bitkisel yağlardan elde edilen ve % 95'ten fazla yağ alkollerinden oluşan çok amaçlı yoğunlaştırıcı alkol (1-hekzadekanol, hekzadesil veya palmitil alkol). Beyaz pullar, esmer koku. Dietil eter ve asetonda çözülebilir, alkolde az çözünür. Soğuk suda çözünmez. Sıcak suda kısmen çözünürlük (1.34x10-5 g / l).
CAS: 36653-82-4
INCI Adı: Setil alkol (cetyl alcohol)
Özellikler:> jelsiz yoğunlaştırıcı, konsantrasyonun>% 5 olması halinde ko-emülgatör, viskozite ve kıvam arttırıcı (ayrıca ruj gibi su içermeyen ürünler için), yumuşatıcı, nemlendirici (nem çeker), köpük güçlendirici.
setil alkolün (cetyl alcohol) kullanımı: Düzgün kullanım için (54 ° C / 129 ° F), normal konsantrasyonda% 0.5-6 eritmek için sıcak yağ fazına ekleyin. Yalnızca harici kullanım içindir.
setil alkolün (cetyl alcohol) Uygulamaları: Losyonlar, kremler, saç şampuanı, saç kremi, vücut yıkama, makyaj ürünleri.

 

 

 


CETYL ALCOHOL

 

 

Names
IUPAC name: Hexadecan-1-ol

 

 

Identifiers
CAS Number: 36653-82-4 
PubChem CID: 2682

 

 

Properties
Chemical formula: C16H34O
Molar mass: 242.447 g·mol-1
Appearance: White crystals or flakes
Odor: very faint, waxy
Density: 0.811 g/cm3
Melting point: 49.3 °C (120.7 °F; 322.4 K)
Boiling point: 344 °C (651 °F; 617 K)
Solubility in water: Insoluble
Solubility: Very soluble in ether, benzene, and chloroform.
Soluble in acetone.
Slightly soluble in alcohol.

 

 

Magnetic susceptibility (χ): -183.5·10-6 cm3/mol
Refractive index (nD): 1.4283 (79 °C)
Viscosity: 53 cP (75 °C)

 

 

Cetyl alcohol is used in personal care products, mainly skin lotions, hair products, and creams. Cetyl alcohol helps create smoother creams, thicker lotions, and more stable foam products.

Fatty alcohols are sometimes called long-chain alcohols because of their chemical formula. They usually have an even number of carbon atoms, with a single alcohol group (-OH) attached to the last carbon.

Cetyl alcohol has 16 carbon atoms. Stearyl alcohol has 18. Cetearyl alcohol is a combination of the two, so it has 34 carbon atoms. Its molecular formula is C34H72O2.

 

What is cetyl alcohol used for?
Cetyl alcohol helps prevent creams from separating into oil and liquid. A chemical that helps to keep liquid and oil together is known as an emulsifier. It may also make a product thicker or increase the product's ability to foam.

 

 

What is cetyl alcohol used for?
Cetyl alcohol helps prevent creams from separating into oil and liquid. A chemical that helps to keep liquid and oil together is known as an emulsifier. It may also make a product thicker or increase the product's ability to foam.

 

 


Safety Information
For nearly 30 years, a Cosmetic Ingredient Review (CIR) expert scientific panel has stated that cetyl alcohol is safe for use as cosmetic ingredients. In 2005, CIR considered available new data and reaffirmed its original safety conclusion.

 

A small percentage of people may experience contact allergies (red or inflamed skin) from exposure to emulsifier ingredients like cetyl alcohol in lotions or creams.

The U.S. Food and Drug Administration (FDA) has deemed cetyl alcohol can be used safely as both a direct and indirect food additive

Cetyl alcohol is derived from vegetable oils. This multipurpose thickener also has a moisturizing feature. When added to creams and lotions, it increases viscosity, improves and stabilizes the structure of the emulsion, and also gives the formulas an opaque appearance, velvety texture.

 

INCI Name: Cetyl alcohol
Other names: Palmityl alcohol
Appearance: In the form of white flakes or beads
Cosmetic applications: Cream, lotion, ointment, shampoo, conditioner, balm, makeup products ..

 

 


Cetyl alcohol, also known as hexadecan-1-ol and palmityl alcohol, is a fatty alcohol with the formula CH3(CH2)15OH. At room temperature, cetyl alcohol takes the form of a waxy white solid or flakes. The name cetyl derives from the whale oil (Latin: cetus) from which it was first isolated.

 

 

Preparation
Cetyl alcohol was discovered in 1817 by the French chemist Michel Chevreul when he heated spermaceti, a waxy substance obtained from sperm whale oil, with caustic potash (potassium hydroxide). Flakes of cetyl alcohol were left behind on cooling. Modern production is based around the reduction of palmitic acid, which is obtained from palm oil.

 

 

Uses
Cetyl alcohol is used in the cosmetic industry as an opacifier in shampoos, or as an emollient, emulsifier or thickening agent in the manufacture of skin creams and lotions. Cetyl alcohol is also employed as a lubricant for nuts and bolts, and is the active ingredient in some "liquid pool covers" (forming a surface layer to reduce evaporation and retain heat).

 

 

Uses
This medication is used as a moisturizer to treat or prevent dry, rough, scaly, itchy skin and minor skin irritations (e.g., diaper rash, skin burns from radiation therapy). Emollients are substances that soften and moisturize the skin and decrease itching and flaking. Some products (e.g., zinc oxide, white petrolatum) are used mostly to protect the skin against irritation (e.g., from wetness).

 

Dry skin is caused by a loss of water in the upper layer of the skin. Emollients/moisturizers work by forming an oily layer on the top of the skin that traps water in the skin. Petrolatum, lanolin, mineral oil and dimethicone are common emollients. Humectants, including glycerin, lecithin, and propylene glycol, draw water into the outer layer of skin. Many products also have ingredients that soften the horny substance (keratin) that holds the top layer of skin cells together (e.g., urea, alpha hydroxy acids such as lactic/citric/glycolic acid, and allantoin). This helps the dead skin cells fall off, helps the skin keep in more water, and leaves the skin feeling smoother and softer.

 

How to use cetyl alcohol topical
Use this product as directed. Some products require priming before use. Follow all directions on the product package. If you are uncertain about any of the information, consult your doctor or pharmacist.

 

Some products need to be shaken before use. Check the label to see if you should shake the bottle well before using. Apply to the affected areas of the skin as needed or as directed on the label or by your doctor. How often you apply the medication will depend on the product and your skin condition. To treat dry hands, you may need to use the product every time you wash your hands, applying it throughout the day.

If you are using this product to help treat diaper rash, clean the diaper area well before use and allow the area to dry before applying the product.

If you are using this product to help treat radiation skin burns, check with radiation personnel to see if your brand can be applied before radiation therapy.

 


Use this medication regularly to get the most benefit from it. Most moisturizers need water to work well. Apply the product after bathing/showering while the skin is still damp. For very dry skin, your doctor may instruct you to soak the area before using the product. Long, hot, or frequent bathing/washing can worsen dry skin.

 

If your condition persists or worsens, or if you think you may have a serious medical problem, seek immediate medical attention.

 

Description: All-purpose thickening alcohol (1-hexadecanol, hexadecyl or palmityl alcohol), derived from vegetable oils, > 95%, composed of fatty alcohols. White flakes, no or faint odor. Soluble in diethyl ether & acetone, slightly soluble in alcohol. Insoluble in cold water. Partially solubility in hot water (1.34x10-5 g/l).
CAS: 36653-82-4
INCI Name: Cetyl alcohol
Properties: Non-gelling thickener, co-emulsifier if concentration >5 %, viscosity & consistency enhancer (also in waterless products like lipsticks), emollient, moisturizer (attracts moisture), foam booster.
Use: Add to hot oil phase to melt for proper use (54°C/129°F), usual concentration 0.5-6%. For external use only.
Applications: Lotions, creams, hair shampoos, hair conditioners, body washes, makeup products.

 

alcool cétylique ( CETYL ALCOHOL )

 

Des noms
Nom UICPA: hexadécane-1-ol

 

 

Identifiants
Numéro CAS: 36653-82-4
PubChem CID: 2682

 

 

Propriétés
Formule chimique: C16H34O
Masse molaire: 242,447 g · mol - 1
Aspect: cristaux blancs ou flocons
Odeur: très faible, cireuse
Densité: 0,811 g / cm3
Point de fusion: 49,3 ° C (120,7 ° F; 322,4 K)
Point d'ébullition: 344 ° C (651 ° F; 617 K)
Solubilité dans l'eau: insoluble
Solubilité: Très soluble dans l'éther, le benzène et le chloroforme.
Soluble dans l'acétone.
Légèrement soluble dans l'alcool.

 

 

Susceptibilité magnétique (χ): -183,5 · 10-6 cm3 / mol
Indice de réfraction (nD): 1,4283 (79 ° C)
Viscosité: 53 cP (75 ° C)

 

 

Ils sont utilisés dans les produits de soins personnels, principalement les lotions pour la peau, les produits capillaires et les crèmes. Ils aident à créer des crèmes plus lisses, des lotions plus épaisses et des produits en mousse plus stables.

Les alcools gras sont parfois appelés alcools à longue chaîne en raison de leur formule chimique. Ils ont généralement un nombre pair d'atomes de carbone, avec un seul groupe alcool (-OH) attaché au dernier carbone.

L'alcool cétylique ( CETYL ALCOHOL ) a 16 atomes de carbone. L'alcool stéarylique en a 18. L'alcool cétéarylique est une combinaison des deux, il a donc 34 atomes de carbone. Sa formule moléculaire est C34H72O2.

 

A quoi cela sert?
L'alcool cétylique ( CETYL ALCOHOL ) aide à empêcher les crèmes de se séparer en huile et liquide. Un produit chimique qui aide à maintenir le liquide et l'huile ensemble est connu comme un émulsifiant. Cela peut également rendre un produit plus épais ou augmenter sa capacité à mousser.

 

 

A quoi cela sert?
L'alcool cétylique ( CETYL ALCOHOL ) aide à empêcher les crèmes de se séparer en huile et en liquide. Un produit chimique qui aide à maintenir le liquide et l'huile ensemble est connu comme un émulsifiant. Cela peut également rendre un produit plus épais ou augmenter sa capacité à mousser.

 

 


Information sur la sécurité
Depuis près de 30 ans, un groupe d'experts scientifiques de la revue Cosmetic Ingredient Review (CIR) a déclaré que l'alcool cétylique (CETYL ALCOHOL) peut être utilisé sans danger comme ingrédient cosmétique. En 2005, le CIR a examiné les nouvelles données disponibles et a réaffirmé sa conclusion initiale en matière de sécurité.

 

Un petit pourcentage de personnes peut souffrir d'allergies de contact (peau rouge ou enflammée) suite à l'exposition à des ingrédients émulsifiants comme l'alcool cétylique ( CETYL ALCOHOL ) dans les lotions ou les crèmes.

La Food and Drug Administration des États-Unis (FDA) a estimé que l'alcool cétylique ( CETYL ALCOHOL ) peut être utilisé en toute sécurité comme additif alimentaire direct et indirect.

Acar Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.